Start benda baru dngan cara yg lebih baik


fanaa-coklat

blog ini dikongsi atas name widuri hariri dn shamira zamri :)

welcome to our blog :))

Saturday, September 25, 2010

kisah raya2010

hari rabu dah balik kg.besok nye last puasa. dapat jgk la puasa kat kg.walaupon sehari.tghari tu semua sebok mengemas rumah,masak rendang,ofcoz laa ibu i yg masak.hee.isi kuih dlm bekas, ade jgk yg mkn. haha tak tahan jer.pastu after dah berbuka ingt nk g terawih last day.tp tk jd mkn byk sgt.tk terlarat.haa.pastu ade jgk cousin yg baru smpai.then mlm tu kiteorg kasi gegar kg lurah bilut tu. HAHA!.dgn membakar mercun yg ala² happy new year tuu.tp i main mercun das jer.. haha at least i impress kan ank² sedara i. hahahaha! diorang suka.pastu dah abes maen semua kene cari tempat tido.family i tido dlm bilik tp perempuan je laa. laki semua kene tido kat luar atau pon dlm khemah..korg mst pikir ramai gila kan ??mmg ramai gila.penuh umah tok.aku tak leh tido sbb dari berbuka td masuk msg SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN.last² off phone.
pagi raya !!mst laa sembahyang raya dlu.after sembahyang raya. makan..awww♥ sedap² semua nyee. mmg mkn byk laa.tk pe,raya setahun sekali jer..ngee.then time mkn nk kene minta ampun bergambar.normal la tu.mmg byk gila bergambar.nak buat cmner semua cousin² including me suka sgt ngan camera.hee pastu pergi menziarahi pusara tokwan.siap buat rakaman lagi,mcm misteri nusantara.haha!after tu beraya kat uma jiran sebelah.tk silap raya kat uma jiran sebelah je pastu balik semua tgk tv.haha! bgus punya raya kan.hehe.then semua ngantok semua tido.mmg raya yg bagus.!haha.pastu nk dkt ptg org² veteran nak g beraya di sertik.pernah dgr name tmpt tu??kiteorg yg muda mudi, haha!nak p beli bahan utk buat BBQ hmm.dah beli kesemua nye.mlm itu mmg best.sedap plak tu mknan.mmg aku gemok laa kan.haha.tp aku tak lepak ngan dorg kt laur buat bbq tu,sbb dan dan je ade cite hindustan best mlm tu.so lepak laa kat dlm umah sorg².org semua tgh best² berpesta kat luar .tp yg kelakar sape yg masuk rumah then lalu dpn tv, mst dorg ckp something kat aku.ade yg nk block tv la saje saje buat busy laa.saje laa tu nk mengacau aku tgk hindustan.dengki jer.HAHA.sengal,
2nd raya,kisah family i jer g beraya belah ibu plak.ibu ngan ayah kg nk dekat² jer.so senang lah.hmm first g kubur aqi pastu g uma paklang pastu g beraya uma makngah smpai ptg.mcm pkul4 balik uma tok(mak ayah).ptg tu bole maen badminton.haha!bgus.hmm,mlm tu ttbe cousin ajak g naek genting,jjln jer.sbb dah mlm semua permainan dah tutup.kiteorg g 3kereta.best!time nk naek genting ade bende yg kelakar. hmm berjaln main permainan kat dlm je la.hmm bergambar non-stop ar kan.haha!dah pkul2am semua kelaparan.g mkan.pkul3 lebih semua dah mcm "jom balik²" haha.dah kengantokkan,turun genting aku ngan cousin 3org kat blakang semua tido.jln die kan mcm ular.so bila tepi je yg belah kanan semua himpit kat belah kiri,aku la tu dok kat belah kiri,sakit kene himpit smpai tercium cermin kete.last² aku tolak. terjage 2org tu. padan muka!haha then smpai uma.
third raya,bgun lambat sbb smlm g kuar kan,tgk² dah tghari that the same time berita tv3.yg pasal sosilawati tu, yg Allah kecoh betul,i mean sedara² aku .mmg patut pon sbb sian kat sosilawati kene bunuh dgn kejam kan.ish!ape laaa org tu gila agk nye..hmm.pastu semua bersiap nk g uma sedara kat bentong.mkn tghari kat sana,dan semua nak balik kL.raya ke3 semua nya nk balik dah. rase  sekajap je. haih, dah nk balik tu..tk bole lupa, bergambar mst ADE ! HAHA. gmbr berlompat².haha then after dah bergambar kiteorg semua bertolak balik KL. hmm.rase sekejap je mase berlalu.happy sgt rya tahun nie! and yg paling best! mst take year nak bekumpul ramai² lg cmnie.♥all my cousin. 
                           
                                                          ps ; widuri
                                            raya tahun nie yg damn best lah !!

No comments:

Post a Comment